Teamtrainingen en clownworkshops | Hilde Schoonbeek

Teamtraining - Hilde laat je zien

Spelenderwijs inzichten opdoen

Succesvol samenwerken als team begint met contact en plezier. Met jezelf kunnen zijn, je niet hoeven verstoppen achter je taken, een houding, woorden. In de trainingen van Hilde laat je zien gaat plezier hand in hand met samenspel, interactie, oprecht contact en helder leren communiceren. De trainingen zijn bedoeld voor bedrijfs- en onderwijsteams.

Naast teamtrainingen verzorg ik ook clownsworkshops, waarvoor je je individueel kunt opgeven.

 

Teambuilding: speelse oppepper voor je team

Een team waarin medewerkers elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar hebben, is goud waard. We laten ons echter niet zo makkelijk kennen en zien daar ook niet altijd het belang van in. Terwijl het de samenwerking en daarmee ook de resultaten juist ten goede komt. In mijn trainingen gebruik ik improvisatie, theatersport, (clown)spel en expressie om je te laten zien wie jij bent en wie jouw collega’s zijn. Zo’n training, op maat gemaakt voor ieder team, geeft een oppepper aan samenwerking, effectiviteit en werkplezier.

Clownsworkshops

Hoe zou het zijn om de clown in jezelf te ontdekken? Om jezelf te durven zijn, je successen en mislukkingen te delen met je publiek en vol aandacht te zijn in het hier-en-nu? Om met meer mildheid en humor te kijken naar je minder fijne eigenschappen en overtuigingen? Door in het clownspel te duiken en de clown in jezelf te ontdekken, word je je meer bewust van hoe jij in elkaar zit. Met deze inzichten kun je je voordeel doen in je dagelijks leven.

De eenvoud van de clown

Komend voorjaar geef ik opnieuw de cursus: Eenvoud van de Clown. Op zaterdag 17 februari en zes donderdagavonden daaropvolgend (22/2, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3 en 5/4) neem ik je mee in de leefwereld van de clown en laat ik zien hoe de openhartigheid en eenvoud van de clown jou kunnen verrijken. Deze cursus geef ik in Zwolle, in de zaal van theater Gnaffel in DOAS aan de Mimosastraat 1. De kosten voor deze cursus zijn 275 euro p.p. incl. koffie/thee en koekjes. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 personen. Voor meer informatie en aanmelden klik je deze link ‘Eenvoud Clown’ aan.

Ik kijk er naar uit om samen te werken in deze speelse training aan jezelf zijn, spelplezier, zelfvertrouwen, durf om je te laten zien en echt contact maken.

Kennismakingsdag

Wil je graag een dag kennismaken met de clown in jezelf en met mijn manier van werken? Dat kan! Binnenkort plan ik zo’n losse speeldag in Zwolle of omgeving. De kosten zijn 75 euro p.p. inclusief koffie/thee en koekjes. Laat het me weten als je interesse hebt voor een kennismakingsdag, dan houd ik je persoonlijk op de hoogte. Je kan deze trainingsdag doen om te kijken of de cursus iets voor je is, maar ook als ‘losse’ trainingsdag.

Presentatietraining

Veel mensen vinden het spannend om voor een groep te staan en daar hun verhaal te doen. Wil je zonder stress en met zelfvertrouwen leren presenteren? In mijn presentatietraining maak ik gebruik van clownerie-technieken om je te leren te ontspannen en van daaruit contact te maken met je publiek. De clown is een meester in open en eerlijk contact maken en heeft er plezier in, zelfs als hij fouten maakt. Dat plezier gun ik je als je voor een groep moet staan. Ik doe deze training met max. 12 personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is en je meteen in de praktijk kunt oefenen. Je hoeft geen lange verhalen te vertellen of voor te bereiden en we werken niet met audiovisuele middelen. Jouw eigen lijf is het werkmateriaal.

Durf te presenteren!

In het voorjaar van 2018 wil ik graag in Zwolle een presentatietraining geven van 4 avonden onder de titel Durf te presenteren!
Wil je op de hoogte blijven en de data weten, meld je dan aan via deze link Presentatietraining ‘Durf te presenteren! of stuur me een mail. Bellen mag natuurlijk ook.

Communicatietraining

Feedback geven en krijgen. Wandelgangengesprekken. Eerlijk en open communiceren lijkt vaak makkelijker dan het is. Voor teams in bedrijven en onderwijsinstellingen verzorg ik communicatietrainingen op maat, waarbij ik de eigenschappen van een clown gebruik om een betere communicatie en een open sfeer te creëren.
Het is mens-eigen om te willen verstoppen wat niet goed gaat. De clown daarentegen is een open boek. Hij heeft niets te verbergen. Wat niet goed gaat, maakt hem juist interessant, omdat hij het deelt met zijn publiek. De clown zegt wat hij voelt, spreekt de ander direct aan. Dat doet hij zonder diegene te kwetsen; hij omarmt de ander zoals hij is, met lichtheid en humor. Zó communiceren versterkt de kracht van je team aanzienlijk.

 

Ik wil meer informatie

Bel Hilde 06 141 61 632
Stuur een mail naar info@hildelaatjezien.nl
Of ga naar contact en laat je gegevens achter, dan belt Hilde jou.