Clownscursus | Hilde Schoonbeek

clownscursus

Ontdek de clown in jezelf

Hoe zou het zijn om de clown in jezelf te ontdekken? Om jezelf te durven zijn, je successen en mislukkingen te delen met je publiek en vol aandacht te zijn in het hier-en-nu? Om met meer mildheid en humor te kijken naar je minder fijne eigenschappen en overtuigingen? Door in het clownspel te duiken en de clown in jezelf te ontdekken, word je je meer bewust van hoe jij in elkaar zit. Met deze inzichten kun je je voordeel doen in je dagelijks leven. Vind je dat spannend? Dat kan ik me goed voorstellen. Weet dan dat ik in kleine groepen werk (max. 12 personen) waarbij ik zorg voor een veilige omgeving voor iedere deelnemer. Spanning maakt vaak snel plaats voor plezier en ontspanning!

 

clownscursus - Hilde laat je zien!


Hilde
Samen spelen
Kwetsbare speelse spanning
Knipogend omarmen van eigenaardigheden
Contact

– Deelnemer Clownscursus

Cursusprogramma seizoen 2019-2020

 

Kennismakingsdagen

Jezelf een dag trakteren op een kennismaking met de clown in je zelf. Dichtbij je eigen ik komen en het contact met de ander aangaan. Op zo’n dag kun je een hele dag lekker spelen en de clown in jezelf naar boven halen.  Je kan kiezen uit drie zotte zaterdagen in het komende jaar om mee te doen aan een losse speeldag:

Wanneer:
– 28 september 2019
– 14 december 2019
– 29 februari 2020 (ja, schrikkeldag)

Waar:  in Zwolle, gebouw Domusica
Prijs:  75 euro p.p.* inclusief koffie/thee, koekjes en fruit. De lunch neem jezelf mee.

Je kan deze trainingsdag doen om te kijken of een van mijn cursussen iets voor je is, maar het is ook heel geschikt als ‘losse’ trainingsdag en om anderen te ontmoeten.
* Als je na de kennismakingsdag deelneemt aan één van mijn cursussen dit seizoen, ontvang je alsnog 50% korting (dus de helft van 75,– korting op de prijs van een meerdaagse cursus)

Voor al mijn workshops en cursussen geldt dat er plek is voor minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Inschrijven kennismakingsdag ›

,,Hilde laat je zien dat het dragen van de clownsneus je levenspositie verandert. Blijvend kijken als een clown maakt dat ik niet uitgekeken raak en mij kan blijven verwonderen over de schijnbaar doodnormale dingen in het leven. Hilde, dank voor de superleuke en leerzame dag!"

Lindy - deelnemer kennismakingsdag

,,Hilde, je geeft leuke lessen. Je bent open, benaderbaar, gastvrij, maar ook kritisch naar je leerlingen. We hebben veel gelachen. Ik vind het prettig dat je 3 dagen een workshop hebt in korte tijd."

Hilly -deelnemer 'Met de clown het nieuwe jaar in'.

De eenvoud van de clown (4-daagse najaar 2019)

clownscursus - Hilde laat je zien!De clown verstaat de kunst van het weglaten. We spelen, volgen impulsen en houden het zo simpel mogelijk. Less is more! Wat er is, volgen we met aandacht in het hier en nu. Deze cursus is geschikt voor beginnende clowns, waarbij ik je laat zien hoe de openhartigheid en eenvoud van de clown jou kunnen verrijken: als clown en in je dagelijks leven.

Wanneer: 11 en 12 oktober, 18 november en 27 november 2019
Waar: in Zwolle, locatie volgt.

Prijs:  295 euro p.p. incl. koffie/thee en koekjes. Lunch neem jezelf mee.

Inschrijven clownscursus ›

Hoe maak ik een act? (2-daagse, samen met Ton Kurstjens)

Hoe maak ik een clownsact - Hilde Schoonbeek en Ton KurstjensHet bedenken van een clownsact is geen sinecure. Vooruit iets verzinnen wat je daarna als nieuw laat zien, alsof je het ter plekke hebt geïmproviseerd. Met een frisheid die het clownen nu eenmaal vraagt – dat is de uitdaging. Toon Hermans was een meester in herhalen. Iedere keer opnieuw wist hij mensen de illusie te geven dat hij op dat moment improviseerde waar jij als toeschouwer live getuige van was. Maar wat hij vooraf – meestal – al had bedacht.
Wij, Hilde Schoonbeek en Ton Kurstjens, willen jou van harte uitnodigen om samen met ons op onderzoek te gaan hoe je een clowns-act kunt bedenken, opzetten, uitwerken en vervolgens ook spelen.
Om iedereen voldoende kans en speeltijd te geven, beperken we het maximum aantal inschrijvingen tot 6 acts. Mochten er ook duo’s aan een act willen werken, dan tellen wij dat als één inschrijving (niet qua prijs, maar qua act).
Voor deze tweedaagse moet je minimaal een basiscursus clownerie hebben gedaan. Van te voren denk je na over een idee voor je act.

Wanneer: vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2019
Waar: Zwolle, in de lichte zaal van DansLab in DOAS, Mimosastraat 1

Prijs: 225,– per persoon

Inschrijven ›

Clowns in ontwikkeling (10 maandelijkse speelavonden)

clownscursus - Hilde laat je zien!Elke maand een avond lekker spelen, clowns acts improviseren en andere clowns ontmoeten. Als je al eerder iets aan clownstraining hebt gedaan en je wilt je spel ontwikkelen en lekker in de flow blijven, meld je dan aan voor deze donderdagavonden.

2019
3 oktober
31 oktober
21 november
12 december

2020
9 januari
6 februari
5 maart
2 april
7 mei
4 juni

Waar: in Zwolle, gebouw DOAS (zaal DansLab)

Prijs:  295,– euro p. p. (bij 6 of 7 deelnemers). Bij meer deelnemers, kan de prijs wat omlaag: Bij 8 of 9 deelnemers 270,– p.p. en bij 10 tot 12 deelnemers 240,– p.p.

Inschrijven clown-speelavonden ›

 

 

Met de clown het nieuwe jaar in! (3-daagse training)

deelnemer clownscursusAan het begin van 2020, in die saaie januari-maand, werk ik 3 dagen met je aan thema’s als in beweging komen, je impulsen volgen en zin maken. De clown helpt daarbij en brengt ons tot creativiteit. Een heerlijk begin van het nieuwe jaar. Drie dagen dicht achter elkaar om in de flow te blijven en toch ruimte er tussen om opgedane ervaring te laten inwerken.
Wanneer: 11, 17 en 20 januari 2020
Waar: in Zwolle, gebouw Domusica

Prijs: 225,– euro p. p.

Inschrijven ›

 

De Passie van de clown (4-daagse, voorjaar 2020)

In het voorjaar van 2020, in de periode tussen carnaval en Pasen, geef ik de cursus ‘de passie van de clown’. Een mooier moment kan ik niet bedenken voor deze vierdaagse. In deze cursus gaan we aan de slag met de overgave van de clown, leven zonder reserves, niet (meer) op de handrem, voluit ja zeggen tegen dat wat er is en er mee spelen. Dat levert bevrijding en lichtheid op. Met (com)passie voor jezelf gaan staan, met de rode neus op!

Wanneer: voorlopig heb ik de volgende data gepland: 13 en 14 maart, 25 maart en 10 april 2020. (afhankelijk van de locatie die ik vind, kunnen de data nog wijzigen)
Waar: in Zwolle

Prijs: 295,– euro p.p.

Inschrijven ›

 

Meer informatie gebruik het contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook: 06 14 161 632.

Ik wil meer informatie

Bel Hilde 06 141 61 632
Stuur een mail naar info@hildelaatjezien.nl
Of ga naar contact en laat je gegevens achter, dan belt Hilde jou.