Teamtrainingen en clownworkshops | Hilde Schoonbeek

teamtraining

Spelenderwijs inzichten opdoen

Succesvol samenwerken als team begint met contact en plezier. Met jezelf kunnen zijn, je niet hoeven verstoppen achter je taken, een houding, woorden. In de trainingen van Hilde laat je zien gaat plezier hand in hand met samenspel, interactie, oprecht contact en helder leren communiceren. De trainingen zijn bedoeld voor bedrijfs- en onderwijsteams.

Naast teamtrainingen verzorg ik ook clownsworkshops, waarvoor je je individueel kunt opgeven.

 

Teambuilding: speelse oppepper voor je team

Een team waarin medewerkers elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar hebben, is goud waard. We laten ons echter niet zo makkelijk kennen en zien daar ook niet altijd het belang van in. Terwijl het de samenwerking en daarmee ook de resultaten juist ten goede komt. In mijn trainingen gebruik ik improvisatie, theatersport, (clown)spel en expressie om je te laten zien wie jij bent en wie jouw collega’s zijn. Zo’n training, op maat gemaakt voor ieder team, geeft een oppepper aan samenwerking, effectiviteit en werkplezier.

Less is more vind ik typerend voor Hilde. Met weinig interventies veel laten gebeuren is haar kracht!

Jacob Raap -deelnemer debattraining CU Zwolle

Presentatietraining

Veel mensen vinden het spannend om voor een groep te staan en daar hun verhaal te doen. Wil je zonder stress en met zelfvertrouwen leren presenteren? In mijn presentatietraining maak ik gebruik van clownerie-technieken om je te leren te ontspannen en van daaruit contact te maken met je publiek. De clown is een meester in open en eerlijk contact maken en heeft er plezier in, zelfs als hij fouten maakt. Dat plezier gun ik je als je voor een groep moet staan. Ik doe deze training met max. 12 personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is en je meteen in de praktijk kunt oefenen. Je hoeft geen lange verhalen te vertellen of voor te bereiden en we werken niet met audiovisuele middelen. Jouw eigen lijf is het werkmateriaal.

Durf te presenteren!

Voor een training op maat kun je contact met mij opnemen.

Ben je geïnteresseerd in mijn training en wil je graag op de hoogte gehouden worden als ik een training plan , meld je dan aan via deze link Presentatietraining ‘Durf te presenteren! of stuur me een mail. Bellen mag natuurlijk ook.

Communicatietraining

Feedback geven en krijgen. Wandelgangengesprekken. Eerlijk en open communiceren lijkt vaak makkelijker dan het is. Voor teams in bedrijven en onderwijsinstellingen verzorg ik communicatietrainingen op maat, waarbij ik de eigenschappen van een clown gebruik om een betere communicatie en een open sfeer te creëren.
Het is mens-eigen om te willen verstoppen wat niet goed gaat. De clown daarentegen is een open boek. Hij heeft niets te verbergen. Wat niet goed gaat, maakt hem juist interessant, omdat hij het deelt met zijn publiek. De clown zegt wat hij voelt, spreekt de ander direct aan. Dat doet hij zonder diegene te kwetsen; hij omarmt de ander zoals hij is, met lichtheid en humor. Zó communiceren versterkt de kracht van je team aanzienlijk.