Clown Poets in Zwolle: geschoolde contactclown in de zorg

Clown Poets

Van contact leef je op

Hallo, ik ben clown Poets.
Clown Poets komt graag om het hoekje kijken bij mensen met dementie, zieken en mensen met een handicap, jong en oud. Ze schenkt aandacht, maak oprecht contact en laat spel ontstaan, waarbij de mogelijkheden van degene die ze bezoekt het uitgangspunt vormen. Liefdevol en met een kwinkslag. Van zulk contact leven mensen even op.

Clown Poets is een geschoolde contactclown, gespecialiseerd in het contactleggen met de ander. Alle spel ontstaat in de interactie. Clown Poets poetst mensen graag op, met hart en ziel, door te zorgen dat de ander zich helemaal gezien voelt.

Clown Poets werkt graag samen andere clowns.

Bekijk het filmpje waarin clown Pierewaai en clown Poets een bezoek brengen aan bewoners van IJsselheem in Zwolle, locatie Theodora Vos de Wael.

Clown Poets op bezoek bij mensen met dementie

We komen binnen in een huiskamer in een verpleeghuis, waar bewoners bij elkaar zitten. Met een liedje en/of muziek. Een meneer wil televisiekijken en vraagt de clown om de tv aan te zetten. Clown Poets probeert en probeert. Ja, drukken! Daar! Van lieverlee ontstaat er spel, waarbij meneer de televisie vergeet, de clown toe laat en zelfs ontroert raakt door het spel dat er is.

Clownspel bij stervenden

Clown Poets kan een unieke afleiding bezorgen voor mensen in hun laatste levensfase. Op clowneske wijze gaat ze een veilig en goed verzorgd contact aan met een heel kwetsbare medemens. Daarbij schuwt ze wezenlijke vragen niet.

Clown Poets bij mensen met een handicap

Op een jubileumfeest in een woonvorm voor mensen met een verstandelijke handicap benadert clown Poets Mirjam, die haar begeleidster stevig vasthoudt. Nee, de clown mag niet te dichtbij komen! Clown Poets houdt afstand en begint aan haar poetskarweitjes met een grappige handschoen. De bretels van de clown en haar schoenen zijn al schoon.  Dan gaat de handschoen op stap en komt dichter bij Mirjam. Ze is nieuwsgierig. Voorzichtig komt de handschoen aan Mirjams schoen en been. Het kriebelt. Clown Poets bouwt het contact rustig op, Mirjam heeft lol en uiteindelijk danst ze samen met clown Poets en haar begeleidster.

Clown Poets bij jonge kinderen

In een revalidatiecentrum komt clown Poets in een peutergroep. Kleine, kwetsbare mensjes. Op haar billen schuift ze de ruimte binnen terwijl ze een eenvoudig liedje zingt. Ze speelt met een fantasiepopje. Eerst op afstand, maar het popje gaat op avontuur en vindt armpjes en beentjes om vanaf te glijden. Soms moet het popje even teruggestuurd worden. Maar na een poosje wordt het popje geaaid en kruipt het popje tegen kindjes aan. Dat is heerlijk zacht! Op ingespannen gezichtjes ziet clown Poets glimlachjes en pretoogjes komen.

Clown Poets op straat

Je loopt te winkelen of door de winkelstraat te kuieren en opeens is daar clown Poets, die aan een ijsje likt (of is het nou een wc-borstel?). Of die erg geïnteresseerd lijkt in de kledingrekken waarin jij staat te neuzen. Clown Poets spiegelt ons menselijk gedrag en vergroot het uit. En juist door de herkenning ontstaat contact en plezier! Clown Poets wordt nogal eens door winkeliersverenigingen gevraagd om tijdens een braderie te spelen.

 

Clown Poets bij Gehandicapten

“Het bezoek van Clown Poets betekent voor onze bewoners een uur van ontspanning, onbekendheid maar al gauw een vertrouwd gezicht, openstellen voor nieuwe ervaringen, even lekker lachen en genieten“

Bernice de Vogel, Woongroep de Waterlelie – Frion, Zwolle

Ik wil Clown Poets boeken?

Bel Hilde 06 141 61 632
Stuur een mail naar info@hildelaatjezien.nl
Of ga naar contact en laat je gegevens achter, dan belt Hilde jou.